Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total);
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml);
  • 1 lingurita praf de copt;
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g);
  • 5 oua mari – de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri.
  • Pentru crema:
  • Cele 2 galbenusuri ramase;
  • 400 ml lapte;
  • 2 linguri faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • 1 capacel esenta vanilie;
  • Putina coaja rasa de lamaie;
  • Optional: 1 lingurita cu varf cu cacao + putina ciocolata (pentru crema de cacao)
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte;
  • Portii: 3 tavi :)

Mod de preparare

Eclerurile cu crema de vanilie sau ciocolata sunt preferatele celor mici, asa ca e o placere si pentru mine sa le pregatesc :)

Eclerurile se prepara astfel:

Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.

Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3 galbenusuri, amestecand continuu. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt, si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru.

Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase impreuna cu zaharul, laptele si faina si se pune pe foc mic amestecul. Avem grija sa amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase (fierbe destul de repede). Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu cam un minut, apoi dam de pe foc, adaugam untul si esenta de vanilie si putem separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme doriti sa obtineti). Intr-o crema punem coaja rasa de lamaie, iar in alta crema adaugam 1 lingurita de cacao si cateva patratele de ciocolata. Apoi lasam cremele la racit.

Dupa ce se racesc si eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si le putem umple cu crema.

Glazura:

Se topeste ciocolata la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metoda, folosind o lumanare mica pe care o asez sub vasul de portelan. Am observat ca ciocolata se topeste incet si ramane cremoasa si lucioasa. In plus, ramane lichida mult timp, ea nu se intareste ca atunci cand o topesc pe baie de abur.

Nu ne mai ramane decat sa turnam glazura peste ecleruri si sa-i rasfatam pe cei dragi!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise