autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Ecleruri-inel cu crema de lamaie

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2020

Ingrediente
Eclerurile-inel:, 340 ml apă,, 130 ml ulei de măsline,, 300 g făină,, 7 ouă M,, Un praf de sare,, , Crema de lămâie:, 600 ml lapte,, Un praf de sare,, 5 linguri făină,, 5 ml îndulcitor,, 2 linguri și jumătate zeamă de lămâie,, O linguriță coaja de lămâie,, O linguriță coaja de portocală,, , Glazuri:, 50 g ciocolată albă,, O jumătate de linguriță colorant natural pudră lila,, 100 g ciocolată cu lapte,, O jumătate de linguriță ulei de floarea soarelui,, 3 lingurițe lapte,, , Decor:, O mână de fistic,, Coajă rasă de portocală,, Sticks-uri de ciocolată cu cappucino,, Sticks-uri de ciocolată cu mentă

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Eclerurile-inel:

Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună.

Se încinge cuptorul.

Se umple un poș cu dui stelat (sau fără dui, cum vă place) și se formează inele din aluat într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se umezesc cu apă, îndreptând moțurile, să nu se ardă și se coc la foc mic (176 grade Celsius) pentru 30 de minute.

Se scot eclerurile pe o altă tavă sau un grătar de răcire și se lasă la răcit.



Crema:

Așadar, într-o crăticioară se amestecă laptele cu îndulcitorul, un praf de sare și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă repede untul, zeama de lămâie, coaja de lămâie și coaja de portocală, amestecând bine. Se lasă la rcăit, apoi se bate cu mixerul maxim un minut până capătă o consistență cremoasă.



Glazuri:

Pentru glazurile albă și lila: se topește ciocolată albă, pe baie de abur. Jumătate din cantitate se dă deoparte și se amestecă împreună cu colorantul lila. Eu am folosit unul tip pudră, natural.

Pentru glazura neagră: se topesc pe baie de abur: ciocolată cu lapte, împreună cu uleiul (folosiți ulei obișnuit pentru ciocolată, pentru a evita alte arome) și laptele. Se amestecă până se omogenizează frumos.



Montare și decor:

Se taie în două foi fiecare ecler, se umple cu cremă și se glazurează cu ciocolată albă, lila sau cu lapte. Se decorează cu fistic mărunțit, coajă de portocală sau cu sticks-uri de ciocolată mărunțite.



Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min

Timp de gătire: 1 h 30 min

Porții: 3 tăvi

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/ecleruri-inel-cu-crema-de-lamaie.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri-inel cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Fursecuri pentru Mos Craciun

Fursecuri pentru Mos Craciun

Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    SONYA , 09 ianuarie 2020

    Wauuu, ce bune sunt !!!Imi place mult cum ai ornat.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Eclerurile-inel:
  • 340 ml apă,
  • 130 ml ulei de măsline,
  • 300 g făină,
  • 7 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • Crema de lămâie:
  • 600 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 5 linguri făină,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri și jumătate zeamă de lămâie,
  • O linguriță coaja de lămâie,
  • O linguriță coaja de portocală,
  • Glazuri:
  • 50 g ciocolată albă,
  • O jumătate de linguriță colorant natural pudră lila,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • O jumătate de linguriță ulei de floarea soarelui,
  • 3 lingurițe lapte,
  • Decor:
  • O mână de fistic,
  • Coajă rasă de portocală,
  • Sticks-uri de ciocolată cu cappucino,
  • Sticks-uri de ciocolată cu mentă

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

SONYA

Wauuu, ce bune sunt !!!Imi place mult cum ai ornat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

1 vot    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate
Cookie Settings