Empadas de gãinã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Empadas de gãinã

Ingrediente

  • 400-500gr.aluat foietaj din comert s-au aluat de casã
  • cca.300gr.carne de pasãre
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 cãtei de usturoi
  • ulei de mãsline
  • 100gr. cârnat
  • ketchup,sos soia si otet balsamic optional
  • sare,piper,nucsoarã,patrunjel sec,busuioc...
  • 1 ou pt.uns,unt si fãinã
  • hârtie vegetalã,forme micute

Mod de preparare

Carnea care se foloseste pt.empadas este de obicei cea rãmasã de la copt,grill s-au fiartã de pui,gãinã,ratã...

Carnea se taie bucãtele s-au se rupe cu mâna firisoare.

Aluatul se lasã la descongelat(dacã este din comert).

Aluat original de casã:500gr.fãinã,240 gr.unturã,2dl de apã(de obicei se foloseste supa in care a fiert carnea,dacã se foloseste carne fiartã)si sare.Se amestecã toate,se acoperã cu un prosop umed si se dã la rece 1 orã.

Intre timp pregãteste umplutura:se cãleste la foc mic usturoiul tocat in ulei de mãsline,adaugã carnea,cârnatul,ciupercile..lasã putin apoi ketchup dupã gust,sos soia,otet balsamic cui ii place,piper,nucsoarã,dafin sec,patrunjel,busuioc,sare se pune numai dacã doriti.

Se intinde aluatul,se poate tãia pãtrate s-au dacã sunt destule forme se taie rotunde.Eu am fãcut jumate cu forme si jumate fãrã.

Formele se ung cu unt sau ulei,fãinã,in fiecare formã se pune un cerc de aluat si se aranjeazã in asa fel incât sa se imbrace pereti cu aluat,se umple cu amestecul de gãinã.Acum se acoperã fiecare "empada"cu alt cerc s-au bucatã de aluat mai micã.Aluatul rãmas l-am tãiat in pãtrate si am umplut,am strâns bine ca pe niste pungulite.Am uns fiecare "empada"cu oul bãtut,le-am asezat pe tava tapetatã cu hârtie vegetalã,am dat la copt cca 20 min.

Aceste mici gustãri se gãsesc pânã la cel mai mic bar,se servesc reci in mod normal.Câteodatã fierb carne special,dar de câte ori i-mi rãmâne carne fac empadas pt.casã si dacã sunt prea multe le duc la lucru,este pãcat sã aruncãm mâncarea.Doamna Burdulea Maria Elena stie sã organizeze in asa fel incat sã surprindã cu retete delicioase "transformate",am incercat si eu sã iau exemplu......mi-a rãmas piept de gãinã(rãmâne tot timpul,pt. ca sotul mãnâncã numai dacã il fac snitel...)asa cã au "dispãrut"rapid!

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise