Empanadas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Empanadas

Ingrediente

  • Aluat:
  • 225 gr faina
  • 1 galbenus
  • 40 gr ulei (50 ml)
  • 120 ml lapte caldut
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 cepe mici tocate marunt
  • 2 linguri ulei sau untura
  • 400 gr carne vita macinata
  • 1 lingurita pasta de ardei iute de la borcan (Eros Pista)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf cutit boia iute
  • chimion macinat
  • piper
  • sare
  • oregano
  • 2 oua fierte
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Din faina galbenus si laptele caldut se framanta un aluat. Se inglobeaza incet incet si uleiul in aluatul obtinut. Se formeaza o minge care se pune la frigider pana facem umplutura.

Calim ceapa in ulei sau untura, adaugam carnea pana isi schimba culoarea. Condimentam si lasam deoparte umplutura. Punem ouale (2) la fiert, cand sunt fierte le decojim si le taiem felii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire. Taiem cu o can destul de mare cerculete. Le mai intindem si cu mana un pic si punem in mijlocul lor o lingurita de carne si deasupra una doua felii de ou. Ridicam o jumatate de aluat peste cealalta jumatate si presam marginile usor cu degetele. Apoi cu ajutorul unei furculite apasam marginile pentru a se inchide bine si pentru a rezulta un model zimtat. Le asezam in tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou.

Se coc la 180 de grade cam 20- 30 de minute pana devin aurii. Se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise