autor:

PanaCris

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Ingrediente
pulpă de porc feliată cca. 1000 g, mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g, ulei de măsline 2 linguri, unt cca 50 g, vin alb demisec 100 ml, apă cca. 100 ml, usturoi 4-5 căței, foi de dafin 1 bucată, smântână lichidă de gătit 200 ml, făină albă de grâu 4-5 linguri, sare iodată, piper proaspăt măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte.

Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenește ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu.

Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.

În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute.

După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul.

Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul.

Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu galuste de gris

Supa de rosii cu galuste de gris

Se pune bulionul cu apa la fiert. Se bate oul cu un praf de sare si bicarbonatul, apoi se adauga

19 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti

2 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g
  • mix ciuperci de pădure 1 borcan
  • cca. 700 g
  • ulei de măsline 2 linguri
  • unt cca 50 g
  • vin alb demisec 100 ml
  • apă cca. 100 ml
  • usturoi 4-5 căței
  • foi de dafin 1 bucată
  • smântână lichidă de gătit 200 ml
  • făină albă de grâu 4-5 linguri
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cina usoara si delicioasa de vara