Eton Mess In Cosulete Brandy Snap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Eton Mess In Cosulete Brandy Snap

Ingrediente

  • Bezea:
  • - 2 oua
  • - 110 g zahar tos
  • Brandy Snaps:
  • - 55 g unt nesarat
  • - 55 g miere
  • - 50 g faina
  • - 1/2 lingurita ghimbir
  • - 1/2 lingurita zeama lamaie
  • Eton Mess:
  • - 400 g capsune coapte
  • - 2 linguri zahar tos sau vanilat
  • - 400 g frisca lichida

Mod de preparare

BEZEA:

Separati albsurile de galbenusuri, apoi mixati albusurile pana ce devin pufoase. Adaugati zaharul putin cate putin pana ce devin lucioase si se formeaza ridicaturi ferme cand ridicati mixerul.

Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si turnati compozitia de bezea formand un cerc cat de rotund puteti. Nu va straduiti prea mult pentru ca v-a trebuii sa sfaramati bezeaua la final de data asta imaginea nu conteaza. :)

Coaceti in centrul cuptorului la gaz 1, 275°F 140°C pentru 1 ora. Cand aceatsa este gata stingeti focul si lasati bezeaua in cuptor cu usa inchisa pana ce s-a racit complet. (Am luat reteta dintr-o carte de bucate a Deliei Smith si ea spune ca este bine sa o lasati sa se usuce in cuptor peste noapte).

BRANDY SNAPS:

Incingeti cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt. Adaugati untul zaharul si mierea intr-o tigaie si puneti-o pe foc mic amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit. Aveti grija insa sa nu dati focul mare deoarece zaharul se poate cristaliza.

Cand nu mai simtiti granulele de zahar pe fundul vasului, stingeti focul si lasati sa se racoreasca cam 2-3 minute apoi adaugati faina ghimbirul ras si zeama de lamaie. Formati 4-5 cercuri din mixtura obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gas 4 pentru 10-15 minute sau pana ce capata o textura dantelata si o culoare aurie.

Din pacate nu am apucat sa fac poze cand erau in tava deoarece trebuie sa lucrati repede innainte de a se intarii.

Lasati sa se raceasca 1-2 minute apoi desprindeti usor cerculetele de brandy snap cu un cutit lat sau o paleta si asezati pe o portocala sau o bila marisoara pentru a capata forma unui cosulet. Modalitatea traditionala de a face brandy snaps este sa le rulati pe coada unei linguri de lemn unsa cu putin ulei. Cand s-au intarit umpleti cu frisca. In timp ce cosuletele se intaresc taiati capsunele in cuburi potrivite si amestecati cu cele 2 linguri zahar.

Mixati frisca si sfaramati bezeaua, puneti toate ingredientele intr-un castron incapator si amestecati cu o lingura de lemn .

Puneti amestecul cu capsune in cosulete si serviti imediat. Pentru a pastra cosuletele neumplute (daca va mai raman) puneti-le intr-un recipient inchis ermetic.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise