Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 rosii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
  • busuioc maruntit
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.

Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper.

Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.

Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete

Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.

Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.

Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.

Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.

A iesit o bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise