Faguri deliciosi

Reteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Faguri deliciosi

Ingrediente

  • Aluat
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • un varf de lingurita de sare
  • un plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stinsa in 2 linguri de otet
  • 250 g faina
  • Crema
  • 20 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata (cu lapte am folosit eu)
  • 50 g unt
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Faguri deliciosi, pufosi si foarte simplu de preparat.

Mixam ouale cu vanilia, un praf de sare si zaharul pana dublam compozitia. Adaugam uleiul, laptele, amoniacul stins in otet si faina. Compozitia obtinuta trebuie sa arate ca o smantana goasa.

Incalzim forma pentru faguri, punem cate o lingura rasa din aluat si, cu rabdarem coacem fagurii.

Crema, pe care va trebui s-o facem inainte de a prepara fagurii, este foarte simplu de executat. Se incalzeste smantana pentru frisca pana la punctul de fierbere, se stinge focul si si se pune peste ea ciocolata rupta bucatele si untul. Se lasa cateva minute, dupa care se omogenizeaza bine. Se pune romul si se da la rece cateva ore.

Apoi se mixeaza pana devine pufoasa.

Apoi putem umple fagurii. Se pot pudra cu zahar pudra vanilat, decora cu ciocolata sau ii putem lasa simpli. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta