Faloodeh

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Faloodeh

Ingrediente

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • gem sau suc de visine ptr servit
  • fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat

Mod de preparare

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.

Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.

Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator.

Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.

Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.

Se pune in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista ptr ornat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise