autor:

Roxy

» » Prajituri

Fantezie in cocos

Autor: Roxy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2013

Ingrediente
Blat alb:6albusuri, 6lg zahar, 100gr nuca de cocos, 3lg faina, 1 praf de copt, Blat negru: 4oua, 4lg faina, 4lg zahar, 2lg cacao, 1 praf de copt, Crema: 6 galbenusuri, 150gr zahar, 5lg lapte, 200gr unt, 2 plicuri zahar vanilat, Glazura: 200 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile.



Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.



Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt.



Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile.



Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.



Se coace 25-30 minute la 180C.



Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora.

Dupa ce se raceste punem frisca si o putem orna cu nuca de cocos colorata ,ciocolata rasa sau bilute colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie in cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuci si prune

Prajitura cu nuci si prune

Punem untul intr-un bol si il topim. Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Mod de preparare blat: Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu jumatate

21 voturi    11 comentarii
1h 55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 29 august 2013

    buonisima

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:6albusuri
  • 6lg zahar
  • 100gr nuca de cocos
  • 3lg faina
  • 1 praf de copt
  • Blat negru: 4oua
  • 4lg faina
  • 4lg zahar
  • 2lg cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema: 6 galbenusuri
  • 150gr zahar
  • 5lg lapte
  • 200gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura: 200 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Roxy
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Omleta cu de toate

Omleta cu de toate

Taiati rosia cubulete si o puneti intr-un bol,dupa taiati ardeiul gras si cel iute si ii puneti peste

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Georgiana