autor:

brindusa

» » Aperitive

Fasole batuta

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
* 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati, * 1 l de apa + 2 l apa, * 1 morcov, * 1 frunza de dafin, * 3 cepe, * 1-2 capatani de usturoi, * 100- 150ml ulei, * sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

1. Pune fasolea la inmuiat 10- 15 ore (peste noapte e cel mai bine). Scurge fasolea.
2. Pune fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta
3. Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.
4. Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.
5. Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete de post

  • 4 comentarii

  • Cristea , 14 mai 2020

    Excelente

  • Cojocaru_Camy

    Cojocaru_Camy (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    doar ce am facut....foarte gustoasa...eu fac ciorba de fasole si pun un kg de fasole si cand a fiert scot jumatate din boabe si fac batuta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Foarte buna, ne place mult, de aceea gatesc des.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

      Tare mult imi place ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • * 500 g fasole uscata
  • spalata si fara impuritati
  • * 1 l de apa + 2 l apa
  • * 1 morcov
  • * 1 frunza de dafin
  • * 3 cepe
  • * 1-2 capatani de usturoi
  • * 100- 150ml ulei
  • * sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

14 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Cristea

Excelente

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
DIP DIN SPANAC