autor:

Retete delicioase

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2015

Ingrediente
500 g fasole, , 6 cepe, , 2 linguri bulion, , morcov, , ulei, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi aruncam apa, clatim fasolea cu apa fierbinte si o punem din nou la fiert, in oala plina cu apa fierbinte. Adaugam morcovii si ceapa taiate in bucati mari.

Fierbem fasolea cca 45-60 minute ( timpul variaza in functie de fasolea folosita) sau pana cand se inmoaie complet.

Scoatem boabele de fasole si legumele cu o paleta cu gauri si le punem intr-un vas incapator. Nu aruncam apa in care a fiert fasolea.

Facem fasolea cu masina de tocat sau cu mixerul,in cazul in care compozitia este prea densa mai adsugam din apa in care a fiert fasolea,dar putin cate putin ca sa nu devina prea lichida.

Luam celelalte 4 cepe,le taiem fideluta si le punem la prajit in ulei pana se rumenesc, apoi adaugam bulionul si mai lasam cateva minute amestecand bine.

Cand ceapa este gata luam tigaia si turnam cate putin ulei amestecand in fasole si apoi punem ceapa deasupra compozitiei,ornand frumos fasolea.

Se poate servi ca atare, eu am servit cu carnaciori prajiti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete de post

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 6 cepe
  • 2 linguri bulion
  • morcov
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de fasole verde