Alegem fasolea (nu ca pe vremuri, bob cu bob, căci era plină de impurități), o spălăm în 2-3 ape și o lasăm să stea în apă rece la înmuiat, peste noapte (cel mai bine)!
Aruncăm apa în care a stat fasolea la înmuiat (vedeți că fasolea absoarbe apă, deci trebuie să fie suficientă!).
Eu pun fasolea la fiert în Kukta, timp de 30 de minute, după ce a ”fluierat” supapa!
După ce a fiert, o scot, o scurg de apă și o las să se răcească!
După ce s-a răcit, o pun întro oală, cu usturoiul tăiat și cu ajutorul unui blender, o fac pastă.
În timpul mărunțirii adaug uleiul și apa minerală, până ajung la consistența dorită!
Punem fasolea bătută în vasul de prezentare și presărăm peste ea, boia de ardei dulce.
Între timp, ceapa tocată mărunt, e pusă la călit în ulei și se rumenește amestecând în permanență, ca să nu se ardă!
După ce s-a rumenit uniform, se scoate din tigaie, se întinde uniform cu o lingură peste fasolea bătută!
Vasul se pune la frigider.
Se servește rece!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii