Fasole batuta cu parjoale

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Fasole batuta cu parjoale

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 350 g carne tocata porc (sau amestec vita cu porc)
  • 1 ou crud
  • 2 linguri pesmet
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 ml ketcup rosii si ardei rosii
  • 50 ml bulion
  • 1 legatura de marar si patrunjel
  • 180 ml ulei
  • 2 cuburi concentrat costita afumata
  • sare, piper, paprika, cimbru, 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se strecoara, se spala si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita. Se aduna spuma si se adauga morcovii, 1 ceapa, pastarnacul, foile de dafin si 1 cub de concentrat. Se fierbe la foc mic cu capac aproximativ 90 de minute, depinde de fasole.

Se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune pentru ca fierbe mai repede.

In timp ce fierbe fasolea, faceti parjoalele: se pune carnea tocata intr-un castronel, oul crud, pesmetul, verdeata tocata, cateva cubulete mici de ardei rosu, sare, piper, paprika si jumatate din usturoi dat pe razatoarea mica. Se omogenizeaza bine compozitia.

Cu mana uda sau putin unsa cu ulei se fac parjoale alungite si se pun pe un fund de lemn ud. Se dau prin faina si se prajesc in 150 ml ulei incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi se scot cu o spatula pe hartie absorbanta.

Curatati si tocati marunt celelalte cepe si puneti-le la calit in uleiul ramas, adaugati ardei rosu tocat foarte fin, 1 lingura de ketchup, sare, piper, paprika si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa si scade bine.

Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele din zeama, se strecoara si boabele se pun la scurs. Cu zeama si legumele ramase puteti face o ciorba.

Intr-o cratita se amesteca usturoiul ramas dat pe razatoarea mica, ulei in care s-au prajit parjoalele (cam 50 ml), bulionul ramas, restul de ketchup si celalalt cub de concentrat. Se adauga fasolea si se mixeaza. Daca mai trebuie, puteti adauga putina zeama in care a fiert fasolea si cateva linguri de ulei.

Dregeti gustul de sare, piper si adaugati cimbru, dupa gust.

Puneti cate 2-3 parjoale pe farfurii, fasole batuta cu ceapa calita deasupra si garnisiti cu verdeata.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise