Fasolea o spalam bine in 2-3 ape.
O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand da in clocot punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.
O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.
Punem iar fasolea la fiert,dar tot in apa clocotita.
Curatam o ceapa si o tocam.
Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.
Condimentam cu putina sare,piper si presaram si putin patrunjel uscat.
Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta,dar nu sfaramata.
Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins ,iar peste ulei ,ceapa.
O inmuiem in ulei,4-5 minute maxim,dar la foc potrivit si nu o rumenim.
Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.
Rece o dam prin masina sau prin blender.
Peste punem ceapa inmuiata,castravetii taiati si usturoiul.
Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper,daca mai e nevoie.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii