Fasole scazuta cu coaste de porc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Fasole scazuta cu coaste de porc

Ingrediente

  • 1 Kg Fasole
  • Coaste proaspete de porc ( cate doriti...eu am pus in functie de gurmanzii din familia mea )
  • 1 Morcov
  • 2 Ceapa rosii
  • 1 Ardei gras rosu
  • 1 Felie de telina
  • 2 Linguri de bulion
  • Ulei
  • Patrunjel
  • Marar

Mod de preparare

Bun. Am cheltuit banii sa cumparam ingredientele, prin urmare , din bun simt , stingem televizorul, scoatem cablul de la net si ne apucam de treaba.

Cu ochiul pe apometru sa nu facem risipa, punem apa intr-o oala cat sa acopere fasolea deja lenevind acolo si o punem pe foc pana da cateva clocote, apoi aruncam apa. Repetam procedura inca odata, sau depinde de cate ori vreti voi. [eu fac asta doar de doua ori ..ca imi vine factura la apa lunar :))]

Dupa ce am terminat , umplem oala cu 3 litri de apa ( macar sa va para rau cand faceti asta) si punem fasolea la fiert serios , fara sa ne mai jucam cu ea.

Deabea acum putem sa ne vaietam. Greul incepe cu adevarat!

Intr-un ceaon/tigaie fortam costitele sa se prajeasca...

Intre timp, tocam ceapa si ardeiul , razuim morcovul,pastarnacul si telina si le punem la fiert la un loc cu fasolea.

La cat de greu ne-am miscat, probabil costitele s-au prajit. Le scoatem si le punem deoparte.

Bun. Acum nu aprindem televizorul..ca ne uita sfintii acolo. Avem timp strict pentru o tigara ( 10 minute) !

Au trecut si cele 10 minute si iata ca de ce ti-e frica nu scapi ! Suntem nevoiti sa punem costitele peste fasole la fiert !

Lasam sa fiarba 1h si 30 de minute/ 2h sau depinde, pana ce fasolea incepe sa scada.

Intr-o alta tigaie, punem o lingura de ulei, calim o ceapa tocata marunt cu bulion si adaugam compozitia in oala cu fasole pentru inca 15 minute.

Potrivim de sare si piper... si oprim focul !

Era sa uit !!! Dupa ce am oprit focul, adaugam patrunjelul si mararul tocat si gata !!!

Acum avem voie sa conectam toate sursele de curent din casa !

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise