Ingrediente
1 Kg Fasole, Coaste proaspete de porc ( cate doriti...eu am pus in functie de gurmanzii din familia mea ), 1 Morcov, 2 Ceapa rosii, 1 Ardei gras rosu, 1 Felie de telina, 2 Linguri de bulion, Ulei, Patrunjel, Marar
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
23 voturi
Mod de preparare
Cu ochiul pe apometru sa nu facem risipa, punem apa intr-o oala cat sa acopere fasolea deja lenevind acolo si o punem pe foc pana da cateva clocote, apoi aruncam apa. Repetam procedura inca odata, sau depinde de cate ori vreti voi. [eu fac asta doar de doua ori ..ca imi vine factura la apa lunar :))]
Dupa ce am terminat , umplem oala cu 3 litri de apa ( macar sa va para rau cand faceti asta) si punem fasolea la fiert serios , fara sa ne mai jucam cu ea.
Deabea acum putem sa ne vaietam. Greul incepe cu adevarat!
Intr-un ceaon/tigaie fortam costitele sa se prajeasca...
Intre timp, tocam ceapa si ardeiul , razuim morcovul,pastarnacul si telina si le punem la fiert la un loc cu fasolea.
La cat de greu ne-am miscat, probabil costitele s-au prajit. Le scoatem si le punem deoparte.
Bun. Acum nu aprindem televizorul..ca ne uita sfintii acolo. Avem timp strict pentru o tigara ( 10 minute) !
Au trecut si cele 10 minute si iata ca de ce ti-e frica nu scapi ! Suntem nevoiti sa punem costitele peste fasole la fiert !
Lasam sa fiarba 1h si 30 de minute/ 2h sau depinde, pana ce fasolea incepe sa scada.
Intr-o alta tigaie, punem o lingura de ulei, calim o ceapa tocata marunt cu bulion si adaugam compozitia in oala cu fasole pentru inca 15 minute.
Potrivim de sare si piper... si oprim focul !
Era sa uit !!! Dupa ce am oprit focul, adaugam patrunjelul si mararul tocat si gata !!!
Acum avem voie sa conectam toate sursele de curent din casa !
Pofta buna !
flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Foarte gustoasa si aratoasa fasolea ta.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
Arata minunat!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Buna fasolea ta.
jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Multumesc pentru incurajare si sfaturi . Intradevar Ana, ai mare dreptate in ceea ce priveste lasatul fasolei in apa si despre oala sub presiune. De obicei asa fac, dar acum am nimerit o fasole nasoala si nici nu am lasat-o in apa de seara. Si am prezentat reteta cum am facut-o . Promit solemn ca o sa fac si una cu timp de fierbere mai mic :)). Va pup si multumesc inca odata pentru aprecieri.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Sabrina esti o dulce in felul cum descrii reteta nu poti sa o lasi citita pe jumatate ,exact ca si cu un roman care are o buna actiune, nu-l poti lasa din mana pana ce nu-l dai gata sa vezi tot,tot ce se intampla. E tare buna reteta ta . Incearca sa pui fasolica la fiert in oala de presiune asa nu trebuie sa stai atata timp neconectata( televizor, internet) Pupici dulci.
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Fasolea ta arata foarte bine,dar nu inteleg de ce trebuie sa fiarba asa de mult.Eu pun fasolea la inmuiat cu o seara inainte si cu toata fiertura si pregateala ,mai mult de 1 ora nu-mi trebuie.Daca folosesc oala la presiune e si mai rapid...30 minute.Eu nu cred ca daca fasolea a fost lasata bine la inmuiat ii trebuie asa mult timp,poate depinde de fasole sau poate nu sunt inca destul de experta,cu toate ca nu lipseste fasolea de pe masa noastra ,cel putin 1 data pe luna si folosesc mereu fasolea uscata.
pusikmea (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
mmm, ce bunatate, felicitari, arata delicios