Ingrediente
1 kg fasole verde cat mai tanara, pentru sosul de usturoi:, 1 capatana usturoi, 3-4 linguri ulei, 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu, 1 lingura otet (zeama de lamaie), 2-3 linguri smantana sau iaurt, 1 lingurita marar sau patrunjel tocat, sare, piper alb
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
43 voturi
Mod de preparare
Preparati un mujdei din usturoiul curatat si tocat foarte fin peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul. Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata.
Dupa ce s-a fiert fasolea, scoateti-o din vas, o lasati sa se racoreasca putin si adaugati-o peste sos. Cu o spatula o intoarceti usor, fara a o zdrobi, ca sa se imbrace bine in sos.
Garnisiti cu ardei rosu taiat bastonase foarte subtiri, feliute de ardei iute, frunze de marar, patrunjel, etc.
Pofta buna.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010
Mai vreau o portie Doina, e foarte buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Multumesc mult. Va pup.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Bun,bun,bun...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009
Ce buna e, cu fasole din asta cruda de care ai folosit tu Doina draga.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Multumesc mult. Ma bucur ca va place.
mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Felicitari! Arata grozav!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Minunat, felicitari!
Niko Stan (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Mie imi place sa adaug la aceasta salata si morcovi crud ras
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Doina, arata minunat mancarea ta de fasole, te felicit!