Fasole verde la borcan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fasole verde la borcan

Ingrediente

  • * 3-4 kg fasole verde frageda fara ate (mie imi place fasolea fideluta)
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia rosu sau 3-4 peperoni
  • * 1 plic pikant fix
  • * cateva fire de patrunjel si telina
  • * 5-6 foi de dafin

Mod de preparare

E super sa ai iarna o fasole verde in camara, parca ar fi acum culeasa, mai ales ca se gateste usor si repede.

Curatati fasolea verde si puneti-o in apa rece la spalat. Dupa ce o clatiti bine in 2-3 ape luati cate un manunchi in mana si taiati-o in bucati de 2-4 cm. Puneti-o apoi la fiert intr-o oala mai mare cu apa cat sa o acopere, nu mai mult.

Curatati morcovul, taiati-l feliute subtiri, bastonase, curatati ardeii si taiati-i si pe ei fasiute sau rondele, apoi adaugati totul peste fasole, impreuna cu cateva frunze de verdeata. Cand incepe sa clocoteasca adaugati dafinul si pikant fix si lasati sa fiarba 8-10 minute. Daca zeama nu este sarata, puteti sa mai puneti o lingura de sare, nu mai mult. Eu nu am mai pus sare, depinde de gust. In timp ce fierbe fasolea, puneti borcanele (eu am folosit de 720 g, pot fi si mai mari) si capacele in 3-4 cratite mari in care turnati apa pana la jumatatea borcanelor. Aveti grija sa fie bine fixate, sa nu pluteasca si sa nu se rastoarne. Asezati cratitele cu borcane pe aragaz la foc mic si lasati-le pana se incing.

Dupa cele 8-10 minute, cand fasolea este prefiarta, puneti-o in borcanele fierbinti, bine indesata si completati cu zeama pana sus. Strangeti apoi bine capacele, luand fiecare borcan cu un servet de bucatarie.

Completati apoi cu apa fierbinte pana ce borcanele vor fi acoperite pana putin mai jos de capace si lasati sa fiarba la foc foarte mic inca 15-20 minute. Dati-le apoi la sterilizat la perne (e mai sigur asa) pana a doua zi si puneti-le apoi in camara.

Din 3 kg de fasole verde au iesit 8 borcane de 720 g. Am cumparat fasolea cu 3 lei kg, deci din 9 lei am obtinut produse pe care as fi cheltuit cel putin 50 lei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise