Fatayer cu doua umpluturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fatayer cu doua umpluturi

Ingrediente

  • Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac; eu le-am pregatit si cu mozzarella .
  • Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay.
  • Ingrediente pentru fatayer:
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 120 ml de apa calda
  • Umplutura 1 :
  • mozzarella
  • patrunjel
  • Umplutura 2 :
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 400 g spanac
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare de mare si piper
  • 2 linguri seminte de pin
  • 100 g branza ricotta
  • coaja de lamaie rasa fin
  • un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri).
  • Pentru servit :
  • iaurt gras (grecesc)

Mod de preparare

Mod de preparare:

Cerne faina cu sarea intr-un castron,fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda.

Amesteca pana obtii un aluat omogen.Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.

Imparte-l in doua bucati .Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute..

Pentru umplutura 1 :

Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel.

Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intindaaaaaaaa !:)

Pentru umplutura 2 :

Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut.Absoarbe grasimea de p4e el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca,apoi taie-l fasii mari.

Ceapa se opareste in apa sarata un minut,se racoreste in apa rece,se scurge si se sterge.

Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust.Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.

Se incinge cuptorul ,se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm.Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura.Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.

Se coc 10-15 minute ,pana devin brun-aurii.

Serviti cu iaurt grecesc .

Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi .

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise