Ingrediente
pentru 4 porții:, 1 fazan (are aprox. 1- 1,2 kg),, 3 gutui, 2 morcovi, 1 pastârnac + frunzele de la, 1 ceapă albă, 2x50g de unt (se va lucra la 2 tigăi consecutiv), 2x2 linguri de ulei (idem), 2 lingurițe de amidon dizolvate în puțină apă, sare, piper și boia dulce, decoruri diverse
Dificultate: Medie | Timp: 2h
2 voturi
Mod de preparare
Pe foc mic (se micșorează flacăra, după ce supapa vasului a intrat în funcțiune) fierbem fazanul circa 1 oră și 30 de minute.
Scoatem fazanul și-l punem la scurs. Supa obținută o păstrăm. E nevoie și la sosul pentru preparat, dar și pentru o supă delicioasă de fazan.
Gutuile spălate, le tăiem felii.
Tranșăm fazanul în bucăți clasice: pulpe, aripi, piept. Le dăm cu sare, piper și boia bulce.
Încingem 2 tigăi cu unt și ulei de floarea soarelui. Întruna adăugăm gutuile iar în cealaltă bucățile de fazan.
După ce toate astea au fost rumenite frumos (la gutui ar trebui un pic mai mult să le țineți la prăjit, pentru a deveni crocante și cine dorește, ar putea să pună și puțin coniac peste ele!), le aducem pe toate întrun singur vas (tigaie).
Supa de fazan care am pus-o deoparte pentru preparat, o să o amestecăm cu amidonul dizolvat în apă. Pentru că vrem să facem un sos gustos și mai gros.
Turnăm supa de fazan peste aranjament. Punem tigaia dinnou pe foc (mic de data asta) și lăsăm să fiarbă ușor, până ce supa se îngoașă ca să formeze sosul dorit. Eu am îngroșat sosul mai mult, că așa îmi place!
După ce ați obținut sosul dorit, montați preparatul în farfurie.
Eu am folosit o bucată de piept și un copănel de fazan, am adăugat gutuile, sosul iar peste gutui am presărat un praf de scorțișoară!