Felie de lapte--Samy

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Felie de lapte--Samy

Ingrediente

  • O prajiturica simpla si delicioasa.Poarta numele fiului meu,cel care m-a "tocit" sa-i fac o portie mare de felie de lapte(kinder),cea originala ara frumos ambalata dar prea mica pentru el...
  • 1 pachet foi pandispan(din comert)
  • 200gr unt
  • 250gr branza mascarpone
  • 500gr frisca hulala
  • 3 ciocolate cu lapte
  • 1 ciocolata cu alune
  • 4 linguri miere de albine
  • 10 linguri lapte
  • 1 pliculet gelatina

Mod de preparare

Pe o tava sau platou asezam 2 foi de pandispan.

Crema alba:frisca o batem bine pana se intareste,adaugam mierea si apoi branza.Geletina este obtionala,daca crema rezultata mai sus e destul de tare o putem lasa asa fara gelatina,dar daca e moale(asta depinde de calitatea branzei),atunci dizolvam pliculetul de gelatina intr-o canita in 2 linguri apa rece,si dupa 5 min o punem pe baie de aburi sa se topeasca.O adaugam in frisca.

Jumatate din aceasta crema o intindem peste foi.

Crema maro:2ciocolate si jumatate de lapte, se rup bucatele si se pun la topit pe aburi,se mai adauga 150gr unt si 6 linguri lapte.Amestecam bine si o dam la racit.Dupa ce s-a ingrosat binisor o turnam peste frisca si dam la rece inca 30 min.

Cand crema de ciocolata e bine intarita adaugam restul de frisca ,cu grija sa nu se amestece cu ciocolata, apoi punem foile de pandispan ramase.

Deasupra facem glazura din:1 ciocolata cu alune,jumatate de ciocolata de lapte,4 linguri lapte si 50 gr unt,topite pe aburi.Aceasta glazura o intindem fierbinte pentru a cuprinde toata suprafata prajiturii.

Se poate servi dupa 30 min!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise