Fettucine Alfredo cu creveti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Fettucine Alfredo cu creveti

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -250 gm paste fettucine
  • -2 linguri de unt nesarat
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2lingurita de sare
  • -1/4lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2cana branza Parmigiano-Reggiano (Parmezan )rasa
  • -4 linguri de branza Cheddar rasa( optional)
  • -250 gm creveti
  • -frunze de busuioc

Mod de preparare

Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece italienii la prefera mai crude .

Intr-o cratita antiaderenta se pune untul la topit.

Se adauga frisca, sarea si piperul si se amesteca pana incepe sa fiarba.

Se fierb apoi la foc mic cca 5 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga cateva frunze de busuioc verzi sau uscate.

Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras.

Se strecoara pastele , se adauga la sos si se amesteca bine.

Se pun pe un platou si se presara cu branza Cheddar rasa si cateva frunze de busuioc.

Crevetii se prajesc potrivit intructiunilor de pe pachet.

Se servesc imediat calde.

Pofta buna!

Numele acestei mancari vine de la italianul Alfredo della Scrofa, propietarul unui restaurant la Roma la inceputul secolului trecut( 1914).Restaurantul exista in Roma pana in zilele noastre.

Incepand din 1977 , data deschiderii primului restaurant “Alfredo” la New York, un lant de restaurante cu acelasi nume exista in Statele Unite.

In Italia este cunoscuta sub numele de “Pasta al burro” (cu unt) sau “Pasta in bianco” ( in alb).

De asemenea numele branzei folosita la prepararea sosului este Parmigiano-Reggiano; parmesan este traducerea in limba franceza.

Daca se prefera sosul mai gros se poate adauga putina faina si ulei de masline.

Bucataria americana a adaugat si alte ingredient la prepararea acestei mancari:broccoli,patrunjel,usturoi,creveti si pui.

Majoritatea turistilor asociaza aceasta mancare cu orasul Roma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise