Ficat de pasare cu sos de unt si bulion

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ficat de pasare cu sos de unt si bulion

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pasare.
  • 2 cepe.
  • 50 ml ulei de masline extravirgin.
  • 1 lingura faina(sau amidon alimentar).
  • 2 castraveti murati.
  • 1 lingura bulion.
  • 2 sau 3 ardei copti(ardei capia rosu).
  • 2 rosii.
  • 1 lingura otet(balsamic).
  • 1 lingura tarhon tocat.
  • 2 linguri de unt.
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Ceapa curatata si spalata se taie cat mai subtire si mai fin posibil si se caleste in ulei. Ficatul de pasare se spala, se zvanta de apa, se pudreaza cu faina(amidon alimentar) si se prajeste usor in ulei de masline extravirgin.

Se amesteca apoi ceapa 2 sau 3 ardei capia copti si cu ficatul si se stinge cu otetul(balsamic). Se adauga castravetii curatati de coaja si taiati subtiri si tarhonul, se potriveste de sare si piper roz proaspat macinat si se fierbe inabusit 20 minute. Daca este nevoie se adauga 2 sau 3 linguri de apa. Separat, intr-o craticioara, se pune untul la incins(cele 2 linguri de unt), se adauga bulionul si rosiile curatate de coaja si seminte si se fierbe pana se obtine un sos consistent care se toarna peste ficat. Se mai da intr-un clocot si se trage vasul de pe foc.Ficatul de pui se face imediat,daca il prajim foarte mult se intareste si numai este gustos.Eu la acest fel de mancare fac o garnitura de ardei copt in tigaie(vezi foto) isi lasa un sos foarte bun.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise