autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Ficatei de pui la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
0,5 kg ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita usturoi granulat (4-5 catei de usturoi tocati foarte marunt), 1/2 lingurita piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Spalati ficateii cu apa rece, apoi scurgeti bine apa. Puneti peste ei uleiul de masline, piperul si usturoiul granulat si amestecati usor. Lasati sa stea cel putin 4-5 minute (daca nu va grabiti cu masa puteti sa-i lasati si 2-3 ore, e cu atat mai bine).
Puneti ficateii cu grija pe gratar (sunt foarte moi, sa nu se rupa si nu alunece), lasati-i 10 minute si intoarceti-i pe cealalta parte. Mai lasati 10-15 minute la foc mic pana se rumenesc frumos si inauntru vor ramane moi, suculenti si gustosi.
Scoateti-i pe un platou pe care il tineti la cald.
Se servesc ca atare, cu diferite salate, muraturi sau cu diferite garnituri. Cine vrea, poate presara putina sare sau vegeta, numai in momentul servirii, pentru ca altfel se intaresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de porc cu ceapă la tavă

Friptură de porc cu ceapă la tavă

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cornel , 14 iulie 2014

    ce buni sunt facuti la gazele de la aragaz, sunt minunati :)) Doamne mare ti-e gradina !

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    super,felicitari

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Deliciosi,cu mamaliga si mujdei de usturoi.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Waw ce apetisani sunt!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 0,5 kg ficatei de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi granulat (4-5 catei de usturoi tocati foarte marunt)
  • 1/2 lingurita piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

131 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

cornel

ce buni sunt facuti la gazele de la aragaz, sunt minunati :)) Doamne mare ti-e gradina !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure