autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

File de halibut in crusta de aluat

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
pentru crusta de aluat:, 200 gr unt, 2 oua, 400 gr faina, 12 linguri apa, un praf sare, , pentru umplutura de peste:, un file halibut de la Sea-Way.ro, 300 gr ciuperci, 1 ceapa mica, zeama de la o lamaie, sare de mare, piper cu lamaie, , pentru uns:, 1 galbenus, 2 linguri lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

61 voturi

Mod de preparare

Traditia spune ca in noaptea de anul nou trebuie sa mancam peste ca sa trecem lin peste greutatile de peste an, asa ca v-am adus astazi o reteta in strai de sarbatoare ce va trona mandra pe masa de sarbatori spre incantarea musafirilor.
Am folosit file de halibut de la Sea-Way.ro, o bucata frumoasa de peste care s-a comportat excelent la decongelare si la gatit!

Intr-un vas punem untul moale, ouale, faina, apa si sarea.

Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom da pentru minim 30 minute la frigider.

File-ul de peste l-am lasat in frigider sa se dezghete peste noapte, iar apoi l-am tamponat cu servetele absorbante ca sa elimin tot excesul de apa. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am asezonat cu piper cu lamaie si sare de mare.

Intindem o foaie de aluat si asezam in centrul acesteia file-ul de halibut. Taiem aluatul in exces si il pastram deoparte. Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri unt apoi adaugam ciupercile taiate feliute. Le lasam cateva minute pe foc apoi rasturnam compozitia de ciuperci deasupra fileului.

Tragem aluatul peste peste si ciuperci imapchetandu-l complet si il intoarcem cu partea neteda in sus. Astfel ciupercile raman dedesupt si pestele deasupra.
Asezam pestele in aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem suprafata pestelui cu galbenis de ou batut cu lapte. Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam solzii, coada, ochii si gura. Le asezam frumos apoii le ungem cu galbenus.
Dam la cuptor la foc mediu, circa 40 minute pana se rumeneste frumos la suprafata.
Il asezam pe un pat de salata verde si asezam alaturi feliute de lamaie.

Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "File de halibut in crusta de aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem

4 voturi    1 comentariu
20 min
Retete cu peste de la bloggeri
John Dory cu sos de rosii si capere

John Dory cu sos de rosii si capere

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data

5 voturi    3 comentarii
40 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 29 comentarii

  • mira (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2014

    Frumos arata!

  • Postolache Violeta , 20 decembrie 2013

    multumesc tare mult!

  • Dante Flori , 20 decembrie 2013

    cred ca este gustos,trebuie sa incerc si eu

    • Estera Flori , 20 decembrie 2013

      Arata super,succes

    • Geta Decianu , 19 decembrie 2013

      Ce bine arata, il trec pe lista pentru Revelion!

    • Loredana Manz , 19 decembrie 2013

      Succes, arata foarte bine

    • Angelica Nistor , 19 decembrie 2013

      Bafta Vio!Super delicioasa prezentarea si reteta!

    • Nico Grofova , 18 decembrie 2013

      foarte frumos si sigur foarte gustos

    • Emilia

      Emilia (Maestru bucatar) , 18 decembrie 2013

      Ce bine arata,mmmmm....MULTE LIKE-URI !!!

    • Corina (Bucatar) , 18 decembrie 2013

      Mult succes in castigarea premiului

    • Elena_Stefan

      Elena_Stefan (Bucatar) , 18 decembrie 2013

      bafta multa !!!!!!!!!

    • Catalina Sora , 18 decembrie 2013

      arata foarte bine.bravo Violeta

    • Gina Bradea , 18 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Crețu Veronica , 17 decembrie 2013

      Mult succes in castigarea premiului!

    • Doina Racoti , 17 decembrie 2013

      ce bine arata ! felicitari Violeta si succes

    • Cosmina Mosoran , 17 decembrie 2013

      foarte frumos decorat preparatul...trebuie sa fie delicios

    • Postolache Violeta , 17 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Postolache Violeta , 17 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Marioara Ghita , 17 decembrie 2013

      o reteta tentanta ! succes vio!

    • Dobrica Carmen-Ana , 16 decembrie 2013

      succes Violeta !

    • Georgiana Popa , 16 decembrie 2013

      Succes!!!!

    • Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Liliana Fedeles , 16 decembrie 2013

      Un deliciu Violeta! Succes!

    • Monica Artene , 16 decembrie 2013

      mda,abia astept sa vin la tine sa gust...

    • Placinta Oana , 16 decembrie 2013

      arata grozav de bine!

    • Gina Bradea , 16 decembrie 2013

      Minunata si savuroasa reteta,la fel ca toate celelalte retete ale tale,Vio, succes !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

61 voturi

Ingrediente

  • pentru crusta de aluat:
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 12 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura de peste:
  • un file halibut de la Sea-Way.ro
  • 300 gr ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • sare de mare
  • piper cu lamaie
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mira (Chef de cuisine)

Frumos arata!

Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Hering prajit cu rosii si usturoi Hering prajit cu rosii si usturoi

Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chiftele de cartofi cu ton Chiftele de cartofi cu ton

Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar

2 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Peste prajit cu mujdei verde