File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Ingrediente

  • 2 bucati de file de pangasius
  • 2 oua
  • pesmet
  • sare, boia, piper
  • condiment pentru peste
  • o lamaie
  • 6 cartofi
  • sare, frunze de patrunjel
  • 3 linguri de unt
  • maghiran
  • pentru sos (sos dupa reteta tzatziki):
  • 200 ml smantana
  • marar
  • o lingurita rasa de zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • o jumatate de lingurita rasa de piper, sare
  • putin helas (sau suc de lamaie)

Mod de preparare

Pestele pane:

Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, boia si se stropeste cu sos de lamaie. Se lasa cca. 10 min sa se marineze. Intre timp se bat cele 2 oua spuma, se adauga putina sare si putin condiment pentru peste. Se ia cate o bucata de file, se da prin pesmet si prin ou si se pune la prajit in ulei incins.

Garnitura de cartofi natur:

Se curata cartofii si se taie in patru, apoi se pun la fiert cu apa, sare si patrunjel verde. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se amesteca cu 3 linguri de unt, piper si maghiran. Se acopera si se lasa la cald.

Sosul:

Se zdrobeste usturoiul, se pune piperul, o lingura de helas, zaharul si se freaca cu 1-2 linguri de ulei. Se adauga smantana, se amesteca bine puna ce se face o spuma. Se pune mararul tocat si se lasa cca 15 min sa se patrunda aromele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise