autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte iubit pentru carnea alba, fina, frageda si gustoasa., , 4 buc. file pastrav, un amestec de condimente din sare, piper negru macinat,coriandru macinat, boia de ardei dulce si patrunjel uscat macinat, o ceapa rosie mare taiata rondele, 150 g cascaval ras sau taiat cubulete, 2 lamai potrivit de mici decojite si taiate rondele, o rosie mare taiata rondele, o legatura mica patrunjel, 50 ml vin alb, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline si se "tavalesc" prin condimente pe ambele parti.



Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline, se aseaza rondelele de ceapa rosie si cele de lamaie.



Pe acest "pat" se aseaza bucatile de peste,apoi rondele de rosie si cateva feliute de lamaie. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil pentru 20 de minute, dupa care se va stropi cu 50 ml vin alb, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se reintroduce tava la cuptor pentru gratinare. La servire se va presara patrunjel tocat .
Daca ti-a placut reteta noastra "File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Multumesc mult...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Pastravul e pestele preferat de toti membrii familiei mele. Pentru noi este cel mai bun peste ! Ne place preparat sub orice forma. Reteta ta e super !*****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Multumesc...O recomand cu drag...

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Imi place pastravul. Chiar saptamana trecuta am pregatit. Nu stiam reteta asta. Am sa o incerc neaparat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Va multumesc tuturor....Sidy ar trebui sa incerci ... Pestele = sanatate si stare de bine... In plus este tare delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Minunat arata !!! Dar....va invidiez !De ce mie nu poate sa-mi placa pestele ???Doar somn sau salau mananc...o data pe an si acela doar prajit.... Bravo tie Valentina !

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Ce frumoasa prezentare !!! Felicitari !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Pestele e preferatul meu si nu refuz o bucatica:)Delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Si noua ne place mult pastravul...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Ce mancare buna! Pastravul este preferatul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Pastravul este un deliciu. Felicitari pentru prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pastravul este un peste gras
  • de apa dulce
  • foarte iubit pentru carnea alba
  • fina
  • frageda si gustoasa.
  • 4 buc. file pastrav
  • un amestec de condimente din sare
  • piper negru macinat,coriandru macinat
  • boia de ardei dulce si patrunjel uscat macinat
  • o ceapa rosie mare taiata rondele
  • 150 g cascaval ras sau taiat cubulete
  • 2 lamai potrivit de mici decojite si taiate rondele
  • o rosie mare taiata rondele
  • o legatura mica patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
somon la gratar