Se pune pe foc o cratita cu ulei de masline(cele 7 linguri);cind e fierbinte,se pune ceapa verde(taiata rondele),fileul de peste(patrate de cam 3-4 cm),ardeiul verde si rosu(felii),ardeiul iute(taiat f marunt,fara seminte);dupa ce toate se calesc putin,se adauga rosiile decojite,taiate patratele,pasta de rosii,vegeta,sarea si toate condimentele;se mesteca usor,se lasa cca 15 minute,sa se faca putin rosiile.
Se adauga orezul;cind totul e fierbinte,se pune apa fierbinte.Se potriveste gustul.
Se fierbe totul la foc mare cca 5 minute,apoi la foc mic inca cca 35 minute,dar se mesteca cam din 15 in 15 minute.Pt. fiecare pah de orez din asta(american rice),se pun cca 2 pahare de apa.
Cind e gata,se lasa putin,sa se odihneasca(cam 30 minute),apoi se pune pe platoul de servit,se decoreaza.
Eu am decorat cu niste migdale prajite.Se serveste cu salata.
Am uitat sa pun la ingrediente ardeiul iute,pasta de rosii si condimentele.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii