autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste cu orez orez american(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
-1 kg file de peste, -200 g ceapa verde, -1 ardei rosu, -1 ardei verde, -2 ardei iuti, -3 lingurite marar, -4 rosii, -1 lingurita de pasta de rosii, -2 lingurite coriandru pudra, -1/2 lingurita piper, -1/2 lingurita ienibahar, -1/2 lingurita cardamom, -4 pahare(de 250 ml) de orez american(American rice), -cam 8 pahare de apa, -cca7 linguri de ulei de masline, -vegeta,sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc o cratita cu ulei de masline(cele 7 linguri);cind e fierbinte,se pune ceapa verde(taiata rondele),fileul de peste(patrate de cam 3-4 cm),ardeiul verde si rosu(felii),ardeiul iute(taiat f marunt,fara seminte);dupa ce toate se calesc putin,se adauga rosiile decojite,taiate patratele,pasta de rosii,vegeta,sarea si toate condimentele;se mesteca usor,se lasa cca 15 minute,sa se faca putin rosiile.
Se adauga orezul;cind totul e fierbinte,se pune apa fierbinte.Se potriveste gustul.
Se fierbe totul la foc mare cca 5 minute,apoi la foc mic inca cca 35 minute,dar se mesteca cam din 15 in 15 minute.Pt. fiecare pah de orez din asta(american rice),se pun cca 2 pahare de apa.
Cind e gata,se lasa putin,sa se odihneasca(cam 30 minute),apoi se pune pe platoul de servit,se decoreaza.
Eu am decorat cu niste migdale prajite.Se serveste cu salata.
Am uitat sa pun la ingrediente ardeiul iute,pasta de rosii si condimentele.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu orez orez american(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Am curatat pestele de mate,am taiat capul,l-am spalat,dat cu sare si piper peste el apoi pus in tava,am

11 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Foarte bun. Nu stiu daca merge cu orice fel de peste banuiesc ca cel alb e cel mai bun pentru combinatia asta, pangasius cod, salau. Eu am folosit pangasius si a iesit excelent.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    da,e o reteta foarte buna ;mai e o varianta la care se adauga si "curcuma"(turmenic) sau sofran

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    O delicatesa!***** Abia azi am vazut reteta; ai postat-o cand am fost in concediu.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      husni , 06 noiembrie 2009

      Pangasius,e f.bun !Nu are gust de peste f.puternic;mincarea asta,e buna cu un peste alb cu gust (de peste)neaccentuat !

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Felicitari pentru acest deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Tare buna reteta ta Camelia. Am sa o fac si eu in post... Multumesc !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Suna foarte bine. Cred ca e minunata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Delicios...

    • Fara foto

      husni , 22 octombrie 2009

      Nici mie nu-mi plac condimentele multe;cit pot,ma feresc.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      foarte bun,merita incercat,in general retetele orientale sunt bune,cu exceptia condimentelor care la unele se pun in exces.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred că este delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte bun cred ca este, Cami.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Buna si aceasta reteta,foarte apetisanta,trebuie incercata.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • -1 kg file de peste
  • -200 g ceapa verde
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei verde
  • -2 ardei iuti
  • -3 lingurite marar
  • -4 rosii
  • -1 lingurita de pasta de rosii
  • -2 lingurite coriandru pudra
  • -1/2 lingurita piper
  • -1/2 lingurita ienibahar
  • -1/2 lingurita cardamom
  • -4 pahare(de 250 ml) de orez american(American rice)
  • -cam 8 pahare de apa
  • -cca7 linguri de ulei de masline
  • -vegeta,sare

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

da,e o reteta foarte buna ;mai e o varianta la care se adauga si "curcuma"(turmenic) sau sofran

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Somon la cuptor, pe pat de cous-cous