autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste "donut" prajit

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2010

Ingrediente
Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut., L-am prajit,cum prajesc orice peste., Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin., , -1 kg de peste file "donuts", -250 ml de lapte, -4 linguri de faina, -1/2 lingurita de sare, -1/2 lingurita de piper, -1/2 lingurita de boia iute, -1/2 lingurita de ienibahar, -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc), -1-2 lamii, ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala bine,apoi se pune cu cca 2 lamii,pina a 2-a zi;se pune un rind de peste,apoi,un rind de lamiie(suc si coaja) si tot asa.
A 2-a zi,pestele nu se spala;se stoarce,apoi se pune pe un fund de lemn.Se stropeste cu zeama de lamiie,apoi,se sareaza si se pipereaza,dupa gust.
Apoi,bucatile se pun in lapte si imediat in faina amestecata cu sarea,piperul,boiaua iute,ienibaharul,camun.
Apoi,se prajeste in ulei mult si fierbinte.Bucatile de peste trebuie sa fie acoperite de ulei.
Dupa ce se prajesc,se pun pe un servet absorbant.
Se serveste cu mamaliguta...........
Cind fac peste prajit,fac,linga,mai multe garnituri:unele arabe,altele romanesti.Printre altele am facut mamaliguta
si "baqdonisie"(acum,nr.36).
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste "donut" prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Biban de mare la cuptor

Biban de mare la cuptor

Preparare: curatam si spalam bine pestele, il saram si piperam. cartofii ii taiem cubulete si ii

19 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Gustos si frumos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte bine arata, de nota 10.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Arata super gustos,felicitari ai votul meu draga Camelia.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Arata foarte bine si f. bun....

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Super bun!!! ca arta foarte bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ce bunatate.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Cami,o reteta minunata.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Interesant,n-am avut ocazia sa mananc acest tip de peste,te felicit pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Excelent din toate punctele de vedere...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ce ai pregatit astãzi este deosebit,dupã ingrediente si prezentare este de nota 20!!!Unde lucrez eu se face Eiro(Ells, in englezã)acest peste este lung ca sarpele,se taie in bucãti si se frige.Al tãu este foarte gustos,meritã incercat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bun! Foarte frumos prezentat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicios, aromat si elegant!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Camy, am să caut şi eu peste donut prin supermarket sau hipermarket. Imi place ca e gata rulat. Tu l-ai pregătit foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut.
  • L-am prajit,cum prajesc orice peste.
  • Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin.
  • -1 kg de peste file "donuts"
  • -250 ml de lapte
  • -4 linguri de faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita de piper
  • -1/2 lingurita de boia iute
  • -1/2 lingurita de ienibahar
  • -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc)
  • -1-2 lamii
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Rulouri de pangacius cu surimi