Pestele se spala bine,apoi se pune cu cca 2 lamii,pina a 2-a zi;se pune un rind de peste,apoi,un rind de lamiie(suc si coaja) si tot asa.
A 2-a zi,pestele nu se spala;se stoarce,apoi se pune pe un fund de lemn.Se stropeste cu zeama de lamiie,apoi,se sareaza si se pipereaza,dupa gust.
Apoi,bucatile se pun in lapte si imediat in faina amestecata cu sarea,piperul,boiaua iute,ienibaharul,camun.
Apoi,se prajeste in ulei mult si fierbinte.Bucatile de peste trebuie sa fie acoperite de ulei.
Dupa ce se prajesc,se pun pe un servet absorbant.
Se serveste cu mamaliguta...........
Cind fac peste prajit,fac,linga,mai multe garnituri:unele arabe,altele romanesti.Printre altele am facut mamaliguta
si "baqdonisie"(acum,nr.36).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii