Dovleceii, ardeiul gras, ciupercile se taie marunt, dupa care se gatesc in tigaie cu putin ulei de masline, oregano, sare si praf de usturoi.
Fileul de salau se aromeaza cu sare si piper, dupa care se asambleaza o bucata peste cealalta , la mijloc punand legumele gatite anterior.Peste bucatile de peste se ruleaza felii de vinete (taiate pe lungime ),care au fost prajite in ulei de masline.Rulourile astfel obtinute se pun la cuptor , circa 12 min.
Orezul salbatic se fierbe in apa cu sare .
Legumele congelate se soteaza la tigaie in unt cu sare.
Inelele de calamar se dau prin faina , apoi prin ou batut si se prajesc in ulei.
Sosul de creveti se face astfel: crevetii baby(mici)se soteaza intr-o tigaie cu unt, sare, suc de lamaie si usturoi pudra.Se deglaseaza tigaia cu vin alb, apoi se adauga smantana lichida si se fierbe pana ce sosul capata consistenta necesara.
Pe mijlocul unei farfurii se aseaza orezul, deasupra se pun bucati de peste taiate din rulada,iar de jur-imprejur se pun legumele, calamarul si sosul de creveti. Se decoreaza cu lamaie si verdeata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii