autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File e rechin cu portocale

Autor: Madalina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
file/cotlet de rechin, 2 portocale, 1/2 lamaie, 3-4 catei de usturoi, frunze de busuioc verde (optional), cateva boabe de coriandru, ulei, orez cu legume in bulion (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe ambele parti, si se scot din tigaie cand prind o crusta galbuie.
Taieti o portocala felii mai groase si rumeniti-le in aceeasi tigaie in care s-a prajit rechinul.Se scot intr-un vas de yena.
Peste ele,se presara un praf de sare, foarte putin piper, cateva boabe de coriandru, apoi se aseaza deasupra fileurile de peste. In tava, turnam sucul de la o portocala, catei de usturoi taiati marunt si un strop de zeama de lamaie.Lasam la cuptor timp de zece minute, si la final presaram deasupra un praf de busuioc la plic.
Se prepara orezul cu legume in bulion timp de zece minute intr-o tigaie cu putin ulei.
Se serveste fierbinte, cu frunze de busuioc verde
Daca ti-a placut reteta noastra "File e rechin cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius pane

Pangasius pane

bucatile de pangasius le taiem cam cat o jumatate de palma si le condimentam. pentru sos ai nevoie

5 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Raci fierti

Raci fierti

Racii trebuie sa fie vii; Acestia se spala in mai multe ape si se scurg. Intr-o oala mare se pune

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Şi eu cred că e tare bun!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Arata bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Cred ca este tare delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • file/cotlet de rechin
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze de busuioc verde (optional)
  • cateva boabe de coriandru
  • ulei
  • orez cu legume in bulion (optional)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Şi eu cred că e tare bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pastrav cu spanac
Cookie Settings