File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Ingrediente

  • ~250 gr orez
  • 3-4 bucati de peste file pangasius
  • delikat knorr
  • 1 cub knorr-legume
  • 1 cub knorr-gaina sau pui
  • ulei pentru prajit
  • faina
  • folie aluminiu

Mod de preparare

Pestele trebuie sa fie dezghetat bine.Fiecare bucata se taie in 2 sau 3 bucatele.Apoi se presara delikat pe fiecare bucata de peste.Intre timp se pune la fiert apa pentru orez,cam 2 cani de apa pentru aceasta cantitate de orez.In orezul care fierbe se pun ambele cuburi de la knorr .Orezul se fierbe in cateva clocote ,apoi se ia de pe foc ,se acopera cu un capac si se lasa asa cam 20 minute.Luam apoi pestele,il dam prin faina si il prajim pe ambele parti doar cat prinde crusta aceea putin maronie,nu l lasam sa se prajeasca in totalitate.Se ia apoi o tava ca pentru friptura sau cred ca se poate folosi si un vas de yena,se unge cu ulei si se intinde orezul pe toata suprafata tavii.Se ia pestele prajit si se pune peste orez incat sa acopere toata suprafata tavii.Apoi mai turnati ~ 1 cana de apa peste continutul tavii ,puneti folia stransa bine pe marginile tavii si bagati la cuptor ,la maxim 170 grade,pentru ~ 40-50 minute.Cand serviti se poate portiona exact ca o bucata de placinta,fara ca orezul sa se imprastie.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise