Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri).
In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte bine galbenusurile cu zaharul,pana se topeste complet.
Apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea preparata si racita,se pune inclusiv si zatul.
Adaugi nucile/macul,faina in care ai amestecat praful de copt sau amoniacul si albusurile.
Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.
Dai la cuptor circa 40 min.
Sfat!Aseaza tava la mijlocul cuptorului si da focul mic.
Pentru sirop arzi 4 linguri de zahar,apoi stingi totul cu apa,mai adaugi 2 linguri zahar si pui siropul la fiert.
Apoi pune intr-un vas,pe foc,cacaoa,zaharul,apa si untul.
Le lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.
Cand s-a racit blatul,il insiropezi cu sirop rece si pui deasupra glazura,tot rece.
E bine sa lasi prajitura in tava ca sa o poti insiropa mai usor,se taie dupa ce ai intins glazura,se orneaza si se serveste ca atare sau de la frigider,e foarte bunaaa!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii