Floare de cais

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Floare de cais

Ingrediente

  • Blat: 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 2 pachete budinca de zmeura sau capsuni,
  • 5 linguri faina,
  • 1 praf de copt, un praf de sare.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon/faina,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml frisca.
  • Bezea: 4 albusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 150 g nuca de cocos.

Mod de preparare

Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor (preincalzit, 180 grade) pentru 30-35 minute.

Cele 4 galbenusuri le-am mixat impreuna cu zaharul si faina (amidon, daca aveti), peste ele am turnat in fir subtire si laptele, dupa care le-am pus pe baie de aburi, amestecand mereu, pana s-a ingrosat compozitia, ca o budinca.

In crema rece am incorporat frisca, batuta bine.

Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos pe un suport sa se racoreasca.

Peste blat am turnat crema.

Peste crema am pus bezeaua, pregatita tot pe baie de aburi: albusurile batute cu zaharul, si mai apoi adaugata nuca de cocos. Eu am cam exagerat cu amestecatul si mi s-a lasat bezeaua.

Am dat prajitura putin la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise