Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Ingrediente

  • 30 flori de dovlecel mai mici
  • 250 g ricotta
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • apa minerala
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca cu un ou, patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust.

Cu ajutorul unei lingurite, desi ideal ar fi sa folositi un pos, se umple, cu foarte mare grija si atentie, interiorul florilor, nu foarte tare, dupa care se roteste usor varful acestora, astfel sigiland cat de cat umplutura.

Pentru aluat, se bate restul oualor cu faina si un praf de sare, dupa care se adauga apa minerala rece, putin cate putin, pana se obtine o compozitie usor mai consistenta decat cea pentru clatite. Apa minerala se poate inlocui foarte bine si cu bere.

Florile umplute se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins, pana se rumesc pe toate partile. Se scot din tigaie pe servete absorbante, dupa care se servesc fierbinti cu un sos de iaurt cu usturoi (usturoiul pisat se freaca cu foarte putina sare grunjoasa si ulei de masline, dupa care se amesteca cu iaurtul) si paine proaspata.

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise