autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Flori de foietaj cu mere

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii, -5 mere mari, -zahar, -zahar pudra, -scortisoara macinata, -sucul de la o lamie, -pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Merele se curata de coaja si samburi si se taie in rondele de cca 1 cm.
Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.
Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca, daca mai este nevoie, o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.
Am gasit aceasta reteta- postata de prietena mea Nadina- pe urmatorul link:
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html

Pofta buna!
Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de Sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine):

    A iesit exact ca in foto si e intr-adevar un desert delicios! Multumesc pentru idee. Pentru un plus de aroma, am presarat zahar vanilat pe mere. Atat!

  • 7 comentarii

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2012

    Super si cu mere ! Tocmai o vazusem pe cea cu ananas. Felictari !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Faina reteta, excelenta prezentare!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Foarte frumoase floricele ti-au iesit. Ideea e stralucita.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Absolut delicioase!!! si cu putin timp de gãtit iasã un desert superrrr :)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      ce frumoase sunt florile tale!:)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Frumoase, Mihaela, ca tot ce faci!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Draga mea Mihaela, de cand am vazut ca ai facut foietajul acesta cu ananas m-am gandit cum i-ar sta cu mere....dar vad ca tot tu mi-ai luat-o inainte. Felicitari ! Sunt sigura ca este delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

22 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
  • -5 mere mari
  • -zahar
  • -zahar pudra
  • -scortisoara macinata
  • -sucul de la o lamie
  • -pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate
  • portocale pitice”kumquat”

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

20 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Super si cu mere ! Tocmai o vazusem pe cea cu ananas. Felictari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Portofele cu branza dulce