Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce.
Preparăm un aluat de clătite ceva mai gros.
Se pune într-un vas făina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, sarea,se adaugă apa sau laptele vegetal treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi siropul de agave, mierea sau zahărul.
Încingem uleiul într-o tigaie. Trecem florile de salcâm prin aluat ajutându-ne de o lingură pentru a le îmbrăca complet în aluat. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi.
Când sunt gata, scoatem gogoşile pe şerveţele de hârtie să absoarbă uleiul în exces.
Se pot servi simple,cu miere, sirop de agave, cu dulceaţă sau pudrate cu zahăr.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii