Ingrediente
Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii., 1 cană (250g) faină fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten, un vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu, 4 linguri sirop de agave, miere sau zahăr, apă sau lapte vegetal, un praf de sare roz de Himalaya, ulei pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
1 vot
Mod de preparare
Preparăm un aluat de clătite ceva mai gros.
Se pune într-un vas făina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, sarea,se adaugă apa sau laptele vegetal treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi siropul de agave, mierea sau zahărul.
Încingem uleiul într-o tigaie. Trecem florile de salcâm prin aluat ajutându-ne de o lingură pentru a le îmbrăca complet în aluat. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi.
Când sunt gata, scoatem gogoşile pe şerveţele de hârtie să absoarbă uleiul în exces.
Se pot servi simple,cu miere, sirop de agave, cu dulceaţă sau pudrate cu zahăr.