Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 1/2 pachet de drojdie-25 de gr
  • 1 lingurita de sare
  • 21/2 pahare de apa la temperatura camerei
  • 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • putin piper - nu e obligatoriu
  • 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea
  • ulei de masline ptr uns

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa 1/2 de ora sa se odihneasca. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu putere marita 7-8 minute ca drojdia sa se amestece bine. Incetinim viteza mixerului si adaugam uleiul, mirodeniile, sarea, branza si maslinele, se amesteca inca un minut si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa doua ore se infarineaza putin plansa de lucru caci aluatul este putin lipicios. Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare se formeaza o painicica lunguiata nu prea groasa.

Se tapeteaza o tava cu pergament se pun painicelele pe tava si se lasa sa creasca inca o ora.

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se coc 15 minute, dupa care se ung cu putin ulei de masline.

Sunt foarte gustoase, merg foarte bine cu salate si oua fierte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise