autor:

Alexandrina

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia cu ceapă și măsline

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
300 g faina,, 10 g drojdie proaspata,, 100 ml apa calduta,, 100 ml lapte caldut,, 1 lingura zahar,, 1/2 lingurita sare,, masline,, 3 linguri ulei,, 1 ceapa potrivita,, oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mi-a placut aceasta reteta de pe blogul Laurei si al lui Mimmi si am incercat-o.

Amestecam drojdia cu zaharul si cu laptele caldut si o lasam cca 10 minute, sa se "umfle".
Asezam intr-un bol faina, punem pe margini sarea, 2 linguri de ulei, iar in mijloc punem maiaua.
Framantam bine aluatul cu cca 100 ml apa calduta si lasam la dospit 1 ora.
Intindem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; ungem deasupra cu ulei, asezam ceapa taiata julienne si maslinele.
Eu am pus oregano in aluat,Mimmi l-a presarat peste aluat.
Lasam la crescut inca 10 minute dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapă și măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 9 comentarii

  • rodica , 18 mai 2014

    rody_pauly@yahoo.com

  • Elena Daniela Obreja , 04 martie 2014

    Multumesc frumos!

  • Alexandrina Xandrinne , 04 martie 2014

    Multumesc frumos!

    • Elena Daniela Obreja , 03 martie 2014

      In mijloc punem,,Maiaua ce este ?

    • Marialacry Buziuc , 03 martie 2014

      e adevarat e bun ,eu am invatat sa prepar din acelasi aluat ,impartit in 2,deci il asezi in tava in mijloc pui ciuperci cu ceapa rosie si rosii ,daca e posibil din cele mici sunt mai gustoase .Ceapa si ciupercile se taie julien si se auresc putin in ulei de masline ,e delicios ,va multumesc ca ma-ti primit si pe mine in grupul vostru ,numai bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Ce bunatate ai preparat!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Multumesc frumos!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      ca de obicei prezentare de exceptie....delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina,
  • 10 g drojdie proaspata,
  • 100 ml apa calduta,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 lingura zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • masline,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ceapa potrivita,
  • oregano.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

55 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

rodica

rody_pauly@yahoo.com

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de pita fara drojdie