Ingrediente
Focacia:, , Ingrediente:, , 500 gr faina boromir, 400 ml apa plata calduta, 200 gr branza rasa, 100 gr cascaval ras, 300 gr rosii cherry, 25 gr drojdie, Busuioc proaspat sau uscat, Rozmarin, Usturoi, oregano, Ulei de masline, Sare, masline
Dificultate: Medie | Timp: 59 min
10 voturi
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute. Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire . Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry. Se mai lasa prêt de 5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010
Foarte buna, arata bine de tot!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010
La noi e bataie cand fac foccacia. Noua ne place cu masline verzi. Buna si reteta ta.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 martie 2010
Bun, bun .Astept si eu un coltisor.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 martie 2010
Delicioasa si arata si foarte imbianta!*****
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 martie 2010
Foarte buna, am salvat-o si o prepar sigur.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010
bun aperitiv!salvat
Adina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Felicitari! Frumoasa prezentarea si cred ca e la fel de gustoasa. Bravo Susu!
mac myra (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Foarte buna,imi place mult.......
Silvia , 25 martie 2010
Ce bine arata,am salvat reteta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Apetisant!!!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Minunata!
jsabrina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Este exceptional ! Are un gust deosebit ! Multumesc pentru reteta !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Foarte bun acest aperitiv!