autor:

Timea

» » Prajituri

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2013

Ingrediente
6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu), 2 cani de zahar, 2 cani de apa, 6 linguri faina, 2 oua, 5 linguri zahar, 250 gr unt (sau margina Rama Maestro), 1 cana nuca prajita si taiata

Dificultate: Medie Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.
Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.
Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.
Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.
Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Melcea Ioana , 09 ianuarie 2016

    Foarte bun!

  • Costica Biatu , 10 octombrie 2013

    Am poftit...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Buna,buna!!!Apetisanta!

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2013

      Ma bucur ca iti place. Eu ador pur si simplu prajitura aceasta.

    • Chis Adrian (Bucatar) , 24 aprilie 2013

      Felicitari pt reteta ti a iesit super..ast sa vad cum mi a iesit mai tarziu dupa ce se raceste:P Cu aceasta reteta mi am adus aminte de copilarie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 6 linguri faina
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr unt (sau margina Rama Maestro)
  • 1 cana nuca prajita si taiata

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Buna,buna!!!Apetisanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi