autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Foi de post cu bulion

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2013

Ingrediente
7 linguri de ulei, 7 linguri de zahăr pudră, 7 linguri de bulion, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, făină cât cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă(dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie.
Merg bine cu o cremă de griş în care se pune margarină frecată cu zahăr şi cu esenţă de vanilie.
Aveţi în poze ambele variante; dacă vreţi 2 prăjituri, dublaţi cantităţile şi faceţi 8 foi.

Puteţi pune şi mirodenii" coajă rasă de lămâie sau portocală etc.
Dacă nu le faceţi de post, înlocuiţi bulionul cu lapte şi adăugaţi 1 ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de post cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Reteta este foarte simpla. Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta

15 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Briose cu chocolate chips

Briose cu chocolate chips

Se pun toate ingredientele, in afara ciocolatei, in vasul mixerului si se amesteca pina compozitia

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Drobota , 20 noiembrie 2013

    simplu,usor,bun!multumim!

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 17 noiembrie 2013

    merg bine cu o crema acrisoara gen lamaie cu rahat...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    O bunatate de prajitura!Imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahăr pudră
  • 7 linguri de bulion
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • făină cât cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

100 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

O bunatate de prajitura!Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Gem de afine