Foile:
Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul,apoi laptele.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja rasa de portocala.
La urma punem faina treptat si framantam bine.
Dam aluatul deoparte cat pregatim umplutura:
Umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem intre maini de suc.
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam merele,apoi zaharul,un praf de scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Cand sunt gata le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Taiem aluatul in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie.
Luam o tava,o ungem cu margarina,punem hartie de copt.
Asezam prima foaie si o presaram cu gris.
Intepam putin foaia cu o furculita,deasupra punem umplutura si o intindem uniform,apoi presaram iar gris.
Intindem a 2 a foaie si o punem peste mere.
O intepam cu furculita ,batem oul spuma si ungem prajitura.
Dam tava in cuptorul incins pana aluatul prinde o culoare aurie,circa 1 ora.
Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii