autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu gem de gutui si nuca

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi de placinta,, 1 borcan gem de gutui(400 g), 30-40 de nuci macinate, 4 linguri miere de albine, sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar), folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se impart foile in doua.Prima parte se pune in tava unsa cu unt si fiecare foaie se unge cu ulei.Gemul,nucile si mierea de albine se amesteca si se pun peste foi.A doua parte de foi se pun peste umplutura.La fel fiecare foaie se unge cu ulei.
Se taie cruda in forme egale si se da la cuptorul incins 20-25 de minute la foc mic.
Se scoate din cuptor,se adauga siropul,se acopera cu folie de aluminiu si se mai da la cuptor 5-10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Traiasca foietajul, eu il folosesc des si la pateuri si la rulouri, sunt foarte multumita. Arata foarte frumos!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Rapid si foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 1 borcan gem de gutui(400 g)
  • 30-40 de nuci macinate
  • 4 linguri miere de albine
  • sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar)
  • folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata