Foietaj cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foietaj cu mere

Ingrediente

  • 2 mere
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara macinata
  • 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Mod de preparare

Se scoate foietajul de la congelator si se lasa la dezghetat pe masa (atentie, nu se lasa sa ajunga la temperatura camerei)

Intre timp se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.

Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele scurse, scortisoara dupa gust si zaharul.

Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se taie patrate din aluat, se pune o lingurita de umplutura in mijloc, se pliaza si se inchide pe margine cu o furculita. Dupa ce se aseaza in tava se fac taieturi deasupra cu un cutit bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise