Foietaj surpriza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Foietaj surpriza

Ingrediente

  • 4 bucati cotlet
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar vin
  • ulei
  • 1 ceapa
  • o mana de spanac congelat
  • 1 ou fiert tare
  • 2 oua crude
  • 4 felii de cascaval
  • 1 gogosar in otet
  • seminte de susan
  • sare,piper

Mod de preparare

Cotletele se spala , se lasa la scurs , se bat putin cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei , apa si vin punem si cotletele pe care le lasam sub capac,pana cand se evapora atat apa cat si vinul iar apoi mai lasam putin ana cand acestea se rumenesc un pic.Scoatem cotletele pe un prospo absorbant.

Separat curatam ceapa , o taiem marunt si o punem la calit in ulei.Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adaugam si spanacul si lasam la calit circa 10 min.Luam de pe foc lasam sa se racoreasca si adaugam un ou crud.Amestecam apoi adaugam un ou fiert taiat cubulete mici, condimentam cu sare si piper si amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Urmeaza operatia de asamblare.Intindem foaia de foietaj pe masa de lucru pe care am tapetat-o cu faina si o taiem in 4 bucati.Bucatile de aluat trebuie sa fie incaodata mai mari decat bucata de cotlet .Asezam pe fiecare bucata de foietaj cate un cotlet.Deasupra fiecarui cotlet punem cate o felie de cascaval apoi cate o lingura zdravana de spanac.Taiem gogosarul in otet in felii subtiri si apoi asezam deasupra sapancului cate 5-6 feliute ."Imbracam"cotletul astfel impodobit in foaia de foietaj , ungem cu ou batut si presaram cu seminte de susan.Asezam totul intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament si dam la cuptor lasam sa se rumeneasca bine.

Cand este gata facut scoatem din cuptor si servim atat cald cat si rece.

Este un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise